Activator

Deze beugel wordt ook wel groeibeugel genoemd.
Hierbij wordt de stand van de onderkaak tov de bovenkaak gecorrigeerd.

Richtlijnen

Een activator werkt alleen als hij goed gedragen wordt, dag en nacht. Enkel om te poetsen, te eten, te drinken en te sporten mag je hem uitdoen.

In het begin zit de activator soms strak in je mond. Na een paar dagen zal je merken dat hij losser gaat zitten. Wanneer je dichtbijt gaat dat op een heel andere manier dan je voorheen gewend was. Ook je kaken en kauwspieren kunnen een beetje stijf worden door de andere manier van bijten. Dit gaat snel terug over.

Slikken en praten gaat anders dan voorheen. Het is belangrijk om in het begin goed vol te houden en je beugel niet uit te laten, enkel op die manier wen je er vlug aan.

Indien je last krijgt van een bleintje neem dan contact op met de praktijk.

Zorg dat je de activator goed schoonhoudt. Maak hem elke dag schoon met een borstel en afwasmiddel of handzeep en spoel hem af met water. Komt er toch hardnekkige aanslag op , dan mag je de beugel in koud (geen warm!!) water met azijn leggen. Wij raden ook aan om speciale reinigingstabletjes te gebruiken die te vinden zijn bij de apotheker.

Een activator is niet bedoeld om mee te spelen. Dat is schadelijk voor je tanden en kan leiden tot breuk van de metalen deeltjes of de kunsthars.

Zorg dat je de activator goed opbergt wanneer je hem niet draagt. Je krijgt hiervoor een speciale beugeldoos mee naar huis.

Goed poetsen is heel belangrijk

Houd je je mond fris en gezond. Besteed voldoende aandacht aan goed poetsen.
Onthoud dat een goede mondhygiëne de behandeling ten goede komt. Door slechte mondhygiëne kan een behandeling zelfs langer duren.

Meer informatie

Andere meest gebruikte apparatuur in onze praktijk

Vaste apparatuur

Deze beugel is beter gekend als “de blokjesbeugel”.

Meer info

Hyrax

De hyrax wordt ook wel eens spinbeugel genoemd

Meer info

Herbst

Deze beugel stimuleert de voorwaartse groei van de onderkaak

Meer info

Buitenbeugel

De buitenbeugel is een uitneembaar apparaat dat bestaat uit een metalen boog die vastzit op je bovenkiezen en aan een elastische nek- of hoofdband.

Meer info

Uitneembare apparatuur

Dit apparaat bestaat uit een plastic plaatje waarin  veertjes, schroefjes en ankertjes ingebouwd zijn.

Meer info

Retentie apparatuur

Dit is een dun draadje dat achter de voorste tanden wordt geplaatst.

Meer info

Invisalign

Invisalign is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten.

Meer info