Herbst

Bij deze beugel wordt er gebruik gemaakt van scharniertjes links en rechts in de mond om de voorwaartse groei van de onderkaak te stimuleren.

Richtlijnen

Gedurende de eerste 3 weken kan je veel last hebben van gevoelige tanden, stijve kauwspieren of blaartjes/ontstekingen aan het tandvlees. Ook is het normaal dat je in het begin meer speeksel aanmaakt. De gewenning zal zeker enkele weken duren.

In het geval je last zou hebben van wondjes aan je wang of slijmvlies, kan je er was op leggen om eventuele scherp aanvoelende stukjes te bedekken tot je gewend geraakt aan de beugel.
Het eten kan moeilijk zijn in het begin maar start met malse eenvoudige zaken om eraan te wennen. Soms zorgt deze beugel ervoor dat je kiezen geen volledig contact maken wat zeer vervelend is bij het eten maar naar mate de behandeling vordert komt dit terug in orde.

Wat je zeker moet vermijden is geeuwen of de mond zeer ver openen. Hierbij kunnen de staafjes uit elkaar gaan. Indien dit toch zou gebeuren kan je terug heel ver openen en de staafjes proberen terug in elkaar schuiven. Indien dit niet lukt neem je contact op met de praktijk.

Het is heel belangrijk om goed te poetsen en de beugel zo proper mogelijk te houden om ontstekingen aan je tandvlees te vermijden.

Goed poetsen is heel belangrijk

Houd je je mond fris en gezond. Besteed voldoende aandacht aan goed poetsen.
Onthoud dat een goede mondhygiëne de behandeling ten goede komt. Door slechte mondhygiëne kan een behandeling zelfs langer duren.

Meer informatie

Andere meest gebruikte apparatuur in onze praktijk

Vaste apparatuur

Deze beugel is beter gekend als “de blokjesbeugel”.

Meer info

Activator

Deze beugel wordt ook wel groeibeugel genoemd.

Meer info

Hyrax

De hyrax wordt ook wel eens spinbeugel genoemd

Meer info

Buitenbeugel

De buitenbeugel is een uitneembaar apparaat dat bestaat uit een metalen boog die vastzit op je bovenkiezen en aan een elastische nek- of hoofdband.

Meer info

Uitneembare apparatuur

Dit apparaat bestaat uit een plastic plaatje waarin  veertjes, schroefjes en ankertjes ingebouwd zijn.

Meer info

Retentie apparatuur

Dit is een dun draadje dat achter de voorste tanden wordt geplaatst.

Meer info

Invisalign

Invisalign is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten.

Meer info