Invisalign

De Invisalign-behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Dankzij digitale 3D-beeldvormingstechnologie toont Invisalign je volledige behandelingsplan van de oorspronkelijke positie van je tanden naar de gewenste eindpositie. Daarna wordt een reeks doorzichtige aligners speciaal voor jou gemaakt om de tanden langzaam te verschuiven.

Werking

Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door de orthodontiste.

Invisalign-aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de Invisalign-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen, volgens het Invisalign-behandelingsplan voor die fase. zijn gepland Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Enkele vuistregels

Zoals andere soorten orthodontische behandeling is de prijs van de Invisalign-behandeling afhankelijk van de complexiteit van uw tandcorrectie en uw behandelingsverloop. Enkel een Invisalign-provider kan echter de precieze kosten bepalen.
De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels.

Je moet je aligners steeds dragen tijdens de behandeling, behalve wanneer je eet of je tanden poetst of flost. Het is raadzaam de aligners 22 uur per dag te dragen.

Sommige mensen ervaren een drukkend gevoel wanneer ze een nieuwe set aligners plaatsen. Dit is normaal en een teken dat de aligners hun werk doen. Dit gevoel gaat na enkele dagen voorbij.

In tegenstelling tot traditionele draden en beugels, kan u met het Invisalign®-systeem eten wat je wil tijdens de behandeling. Je kan de aligners namelijk uit de mond nemen om te eten en te drinken. Dit maakt het ook eenvoudig om uw tanden te poetsen en te flossen na elke maaltijd. Zo handhaaf je een goede mondhygiëne alvorens de aligners terug te plaatsen.

Je reinigt je aligners het best door ze met een borstel te poetsen en te spoelen in lauw water en de Invisalign Cleaning Crystals of speciale reinigingstabletten te gebruiken. Het is belangrijk dat je je tanden na elke maaltijd poetst alvorens de aligners terug te plaatsen om een goede mondhygiëne te handhaven.

Je komt elke 6 tot 8 weken op controle om ervoor te zorgen dat de behandeling zoals gepland verloopt. Dan krijg je ook de volgende sets aligners.
Roken wordt afgeraden tijdens het dragen, omdat de aligners kunnen verkleuren of vlekken gaan vertonen.

Goed poetsen is heel belangrijk

Houd je je mond fris en gezond. Besteed voldoende aandacht aan goed poetsen.
Onthoud dat een goede mondhygiëne de behandeling ten goede komt. Door slechte mondhygiëne kan een behandeling zelfs langer duren.

Meer informatie

Andere meest gebruikte apparatuur in onze praktijk

Vaste apparatuur

Deze beugel is beter gekend als “de blokjesbeugel”.

Meer info

Activator

Deze beugel wordt ook wel groeibeugel genoemd.

Meer info

Hyrax

De hyrax wordt ook wel eens spinbeugel genoemd

Meer info

Herbst

Deze beugel stimuleert de voorwaartse groei van de onderkaak

Meer info

Buitenbeugel

De buitenbeugel is een uitneembaar apparaat dat bestaat uit een metalen boog die vastzit op je bovenkiezen en aan een elastische nek- of hoofdband.

Meer info

Uitneembare apparatuur

Dit apparaat bestaat uit een plastic plaatje waarin  veertjes, schroefjes en ankertjes ingebouwd zijn.

Meer info

Retentie apparatuur

Dit is een dun draadje dat achter de voorste tanden wordt geplaatst.

Meer info